Kategorie

Kontakt

  • "wróćmy do ziół" Bogdan Malka
    Pluski; ul. Mokra 18
    11-034 Stawiguda
    NIP: 834-000-12-44

  • E-mail:biuro@wrocmydoziol.pl
  • Telefon501-629-662
  • Godziny działania sklepuponiedziałek - piątek: 9.00 - 18.00

Informacje

Hity sklepowe

Statystyka

  • Aktualnie klientów na stronie: 1
  • Sklep odwiedziło: 236234 klientów
Strona główna » Przyprawy » Anyż gwiaździsty (200g)
Anyż gwiaździsty (200g)

Anyż gwiaździsty (200g)

NMR

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 13,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 23,90 zł
Kurier pobranie - 29,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 21,90 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,00 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 20,00 zł
Poczta Polska paczka pobraniowa ekonomiczna - 21,00 zł

Stan magazynowy: 10 szt.

Kod EAN: 5906723350000

Stan produktu: Nowy

Cena: 42,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Anyż gwiaździsty jest dalekowschodnią przyprawą pochodzącą z Chin i Wietnamu. W Europie pojawił się w XVII wieku. Zastosowanie swoje znajduje zarówno w kuchni jak i w lecznictwie. Zmielone owoce anyżu stanowią przyprawę, olej wytwarzany w procesie ekstrakcji parowej anyżu stosowany jest często jako dodatek do napojów, głównie do aromatyzowania niskoprocentowych likierów alkoholowych. Anyż ma też właściwości lecznicze, działa rozkurczowo mając korzystny wpływ na proces trawienia i układ pokarmowy. Roślina ta ma też działanie antybakteryjne i wykazuje właściwości przeciwgrzybiczne oraz moczopędne. Używany jest też do leczenia kolki i reumatyzmu. Jest doskonałym dodatkiem aromatycznych herbat leczniczych. Anyż ma bukiet mocny, ostry podobny do bukietu lukrecji. Używany jest zarówno w kuchni orientalnej jak i europejskiej. Wykorzystuje się go do wyrobów cukierniczych, do dań z mięsa i drobiu. W kuchni chińskiej anyż jest bardzo popularną przyprawą dodawaną w szczególności do dań z wołowiny, kurczaka oraz do zup. W kuchni europejskiej anyż dodawany jest do kompotów owocowych i dżemów oraz używany do produkcji likierów. Anyż gwiaździsty (badian) używa się w formie całych wysuszonych owoców lub w postaci zmielonej.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Oprogramowanie sklepu shopGold.pl