Kategorie

Kontakt

  • "wróćmy do ziół" Bogdan Malka
    Pluski; ul. Mokra 18
    11-034 Stawiguda
    NIP: 834-000-12-44

  • E-mail:biuro@wrocmydoziol.pl
  • Telefon501-629-662
  • Godziny działania sklepuponiedziałek - piątek: 9.00 - 18.00

Informacje

Hity sklepowe

Statystyka

  • Aktualnie klientów na stronie: 1
  • Sklep odwiedziło: 236111 klientów
Strona główna » Przyprawy » Curry (60g)
Curry (60g)

Curry (60g)

NMR

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 13,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 23,90 zł
Kurier pobranie - 29,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,00 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 20,00 zł
Poczta Polska paczka pobraniowa ekonomiczna - 21,00 zł

Stan magazynowy: 21 szt.

Kod EAN: 5907651209446

Stan produktu: Nowy

Cena: 4,50 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Skład: kurkuma, kolendra, gorczyca, kozieradka, pieprz, kmin rzymski, imbir. Produkt naturalny - nie zawiera glutaminianu sodu

Curry to mieszanka przypraw szerokiej gamy smaków, oparta na kuchni południowo-azjatyckiej. Curry to współczesna angielska nazwa określająca przyprawę, nie odzwierciedlająca żadnej konkretnej indyjskiej potrawy. W niektórych typach kuchni indyjskiej, curry oznacza danie, które przypomina zupę z jogurtu, na bazie masła klarowanego, przypraw i cieciorki. Pozostałe regiony, od Anglii aż do Tajlandii, używają tego terminu jako określenie mięsa lub warzyw ugotowanych w pikantnym sosie.

Większość ludzi uważa, że to właśnie przyprawy, wchodzące w skład mieszanki curry definiują smak potrawy o tej samej nazwie. Dzieje się tak dlatego, że w wielu częściach świata można kupić przygotowaną mieszankę przypraw znanych jako curry, które jest używane jako przyprawa do dania curry. Jednym wspólnym elementem wielu sproszkowanych mieszanek przyprawowych jest kurkuma, która nadaje curry charakterystyczny żółty kolor. Inne popularne przyprawy wchodzące w skład mieszanki curry to: kolendra, imbir, czosnek, chilli, pieprz, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon i kminek.

Główne rodzaje curry jakie można spotkać w restauracjach indyjskich lub tajskich to czerwone, żółte i zielone. Czerwone wykonane jest z czerwonych chilli, zielone z zielonych chilli, a żółte głównie z kurkumy i kminku, choć może także zawierać ostrą bądź suszoną paprykę. Dania curry można teraz znaleźć na całym świecie  - w tym na Sri Lance, w RPA, Japonii, Stanach Zjednoczonych, Chinach, na Karaibach i w Bangladeszu. Różnią się one smakiem i składnikami w zależności od regionu. Curry jest jednym z tych dań, które potrafią dostosować się do potrzeb podniebień ludzi na całym świecie.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Oprogramowanie sklepu shopGold.pl