Kategorie

Kontakt

  • "wróćmy do ziół" Bogdan Malka
    Pluski; ul. Mokra 18
    11-034 Stawiguda
    NIP: 834-000-12-44

  • E-mail:biuro@wrocmydoziol.pl
  • Telefon501-629-662
  • Godziny działania sklepuponiedziałek - piątek: 9.00 - 18.00

Informacje

Hity sklepowe

Statystyka

  • Aktualnie klientów na stronie: 1
  • Sklep odwiedziło: 236139 klientów
Strona główna » Przyprawy » Tandoori Masala (600g)
Tandoori Masala (600g)

Tandoori Masala (600g)

NMR

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 23,90 zł
Kurier pobranie - 29,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 14,50 zł
Przesyłka pocztowa priorytetowa - 22,00 zł
Poczta Polska paczka pobraniowa ekonomiczna - 25,00 zł

Stan magazynowy: 20 szt.

Kod EAN: 5906723369149

Stan produktu: Nowy

Cena: 29,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


​Tandoori Masala to mieszanka przypraw niezwykle popularna w kuchni indyjskiej, arabskiej i pakistańskiej. Przyprawa ta jest dość pikantna z wyczuwalnym zapachem i smakiem kminu rzymskiego, kolendry i papryki. Tandoori Masala polecana jest szczególnie do dań z kurczaka, które dzięki przyprawie nabierają intensywny czerwony kolor i niezapomniany smak. Dodatek Tandoori Masala NMR do dań warzywnych, potraw z ryb, wszelkiego rodzaju dipów i sosów pomoże nam stworzyć smaki będące rozkoszą dla podniebienia.

Skład mieszanki Tandoori Masala NMR: kolendra, kmin rzymski, chilli, sól, cynamon, goździki, pieprz czarny, kardamon, imbir, papryka, kozieradka, kurkuma, czosnek.

Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaków.

Przepis na kurczaka tandoori:

mięso z udek kurczaka bez skóry lub udka z kurczaka 

1 kubeczek jogurtu naturalnego lub typu greckiego (150 - 200g)

tandoori masala NMR

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 łyżka oleju

sok z połowy cytryny lub limonki

Mięso dokładnie myjemy i nacinamy największe kawałki aby aromaty przyprawy przedostały się do środka. Mięso skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki i odstawiamy. Jogurt mieszamy z koncentratem pomidorowym, olejem i mieszanką tandoori masala NMR do uzyskania jednolitej konsystencji. W otrzymanej marynacie maczamy kawałki kurczaka - każdy kawałek musi być dokładnie obtoczony w marynacie. Wkładamy do lodówki na conajmniej 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie wykładamy kawałki na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego 220 - 230 stopni na ok 20 minut (lub nieco dłużej gdy pieczemy mięso z kością). Latem mozemy mięso nadziać na patyczki i grillować do czasu aż mięso będzie miękkie (najlepiej użyć wtedy aluminiowych tacek).

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Oprogramowanie sklepu shopGold.pl